menu myDiary

~~~~~

Ik vind de wereld een beetje raar. Gewoon, raar, raar. Zucht.

Ik zag dat ze bij Ikea een knuffelhaai hadden. Een knuffelhaai van 100 cm lang. Dat stond op de site.
'Dat is dan toch gewoon... één meter?'
'Jep.'
Maar ik wil hem. Ik wil de grote knuffelhaai. Om mee te knuffelen. Eigenlijk past hij niet bij mijn varkentje, maar het gaat om het idee. Vijftien euro. Soon.

Of niet soon, want ik heb al te veel geld uitgegeven. Aan shampoo en truien en eten en tequila. Volgens mijn huisgenoot moet je namelijk wel goede tequila hebben.
'Zullen we deze nemen?' vroeg ze.
'Uh, ja hoor. Ik heb hier geen verstand van.'
Hoppakee. Dat was dan achttien euro.

Vandaag liep ik langs een kat en toen riep ik: 'Poes!' en toen rende die kat al miauwend weg.
Ik mag mezelf geen kattenfluisteraar meer noemen.

Ik heb appelflappen gebakken. En witte chocoladepepernoten gegeten. En vooral geestdodend televisie gekeken. En gesport, zumba, maar ik snapte er helemaal niets van, de simpele pasjes al niet, hoe moet je je voet nou neerzetten, welke voet moet je neerzetten, ik ben hier te lomp voor.
Ik zou willen dat ik gracieus was.

Onze broodrooster is kapot, maar ik weet niet zo snel waar we een nieuwe kunnen halen, niet bij de Action in ieder geval, dus nu rooster ik brood in een tosti-ijzer. Dat is niet erg effectief.

Het is een beetje eenzaam om elke dag om half acht wakker te worden, maar pas rond twaalven iemand anders te zien. 'Hoe kan je zo vroeg wakker zijn?', weet ik veel, ik ben nou eenmaal zo.
Ze zeggen wel dat mensen die later naar bed gaan, creatiever zijn dan mensen die vroeg naar bed gaan. Dus zodra de nadruk op mijn slaapritme wordt gelegd, moet ik daaraan denken. Dat ik minder creatief ben, waarschijnlijk. Dat denk ik dan, als ik om half tien 's ochtends aan mijn huiswerk zit. Het huiswerk dat veel mensen niet doen. Zeker omdat ze bezig zijn met creatieve dingen.

Ik zei dat ik eraan dacht om misschien een helixpiercing te nemen en toen zei iemand dat ze me daar te lief voor vond. Dat vond ik wel schattig klinken. Ik draag leren jasjes en kapotte schoenen en ik scheld onnodig veel, maar toch heb ik een lief uiterlijk. Blijkbaar.

Soms voel ik me te emotioneel voor deze wereld. Ik voel me vaak te emotioneel voor deze wereld. Ik doe zoveel dingen zonder er écht op te letten, omdat mijn brein ergens anders is. Bij de knuffelhaai van een meter, bijvoorbeeld. Hij lijkt me leuk. Iemand om me gezelschap te houden, in dit grote bed. Ja.

Ik was in de kerstwinkel geweest. De kerstwinkel van tweeduizend vierkante meter. Daar heb ik kleine, paarse kerstballen gekocht en een kleine paarse slinger. En als 'piek' een zilveren strik. Ik heb opeens zin in kerst. In sneeuw en warme chocomel en dikke wintertruien. Maar het is nog lang geen winter. Het is nog niet acceptabel om een kerstboom op te zetten, zelfs al is het zo'n klein kerstboompje.

Er zitten mensen heel hard te schreeuwen, dus ik denk niet dat ik vroeg kan slapen, omdat mensen dronken zijn op een donderdagavond. Niet dat ik ergens heen moet. Maar ik wil gewoon vroeg slapen. Ik word altijd wakker om half acht, dus dan wil ik wel uitgerust zijn. Ik vind het wel jammer dat deze dronken klojo's dat niet begrijpen.
Mensen hebben kinderen hier. En ik bén nog een kind. Een klein kindje in een flanellen pyjama onder een roze, donzig deken.
Ik word ook heel vaak om vijf uur 's nachts wakker. Dan hoor ik auto's en dan denk ik: wie moet er nu al naar zijn werk? Ik zou het niet weten, ik zou het niet willen, zo vroeg al weg moeten.

Ik heb even behoefte aan een normaal verhaaltje over normale dingen, maar ik voel me weer zo klein en onbenullig de laatste tijd, alsof alles wat ik zeg en vind er niets toe doet, want ik ben ik en ik ben niks. Dat gevoel.
Weet je wel, relatief gezien is alles wat ik doe nutteloos.
Dus, dat.


Het voelt een beetje raar dat er dan iemand vermist en vermoord is in de buurt, toen ze van een plek waar ik regelmatig ben naar een plek waar ik ook regelmatig ben ging.
Ik neem alleen altijd de trein.

Ik geloof in het goede van de mens, maar soms is dat maar moeilijk te geloven.


12 okt 2017 - 287x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
iAngel
Vrouw, 20 jaar
vorige  volgende
15 sep 2018 16:39 -
15 sep 2018 15:31 Uit
13 sep 2018 12:38 Man
11 sep 2018 21:34 Gewoontjes
03 sep 2018 10:03 Laptop
02 sep 2018 00:12 Joe
27 aug 2018 00:18 Meh
22 aug 2018 19:47 Zucht
17 aug 2018 12:52 Pindakaas
15 aug 2018 23:14 Toekomsten
11 aug 2018 10:57 Vakantie
06 aug 2018 22:02 Nuggets
02 aug 2018 09:12 ~~~~~~~~
01 aug 2018 12:59 Gaap
22 jul 2018 22:56 Pfoe
meer..