menu myDiary

Hoe voeg ik een foto toe aan m'n profiel?


Als je ingelogd bent kun je in het menu profiel kiezen.
Op deze pagina, waar je ook je persoonlijke gegevens kunt aanpassen, zie je bovenaan (onder je nickname) de melding dat je nog geen profielfoto ingesteld hebt.

Daaronder vind je de link profielafbeelding instellen. Wanneer je hierop klikt kom je bij een pagina waar je de gewenste afbeelding die je in je profiel wilt gebruiken kunt uploaden. Klik hiervoor op 'bladeren' of 'browse' (Engelstalige versie).

Er opent dan een venster waarmee je op je eigen computer kunt bladeren.
Blader naar de locatie waar je de foto hebt staan en klik de foto aan. Vervolgens klik je op 'openen'.

De profielfoto's op myDiary hebben een formaat van 145 bij 145 pixels. Dit is ook de minimale pixelgrote van de afbeelding die je kunt uploaden. Het is geen probleem om een grotere afbeelding te selecteren. Wel mag de bestandsgrote maximaal 500 kilobytes groot zijn.

Wanneer de afbeelding op je computer te groot is om naar myDiary te versturen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van resize2mail.com om je afbeelding eerst wat te verkleinen.

Wanneer je nu op 'uploaden' klikt wordt de geselecteerde afbeelding naar de myDiary webserver gestuurd. Dit kan even duren, afhankelijk van de grote van je bestand en de snelheid van je internetverbinding.

Wanneer je afbeelding groter is dan de vereiste 145 bij 145 pixels kom je nu in een scherm terecht waar je de afbeelding op maat kunt snijden.
Gebruik de beschikbare knoppen om het doorzichtige vak naar wens aan te passen. Alles wat in het doorzichtige vak staat zal uiteindelijk in je profielafbeelding te zien zijn.

Nadat je tevreden bent met je uitsnede klik je onderaan op 'opslaan'.
Je profielafbeelding wordt nu opgeslagen en gekoppeld aan je profiel.

Wanneer je afbeelding reeds voldoet aan de juiste maat, zul je het tussenscherm om je uitsnede te bepalen niet te zien krijgen en wordt je profielafbeelding direct opgeslagen.


Help doorzoeken

Help doorzoeken op trefwoord: