menu myDiary

Tekstopmaak en smileys gebruiken


Wanneer je een verhaal scrhijft staan er onder het invoerveld icoontjes die je kunt gebruiken om je teksten wat meer kleur en gevoel te geven.

De smileys werken simpel. Als je aan het schrijven bent en je wilt een emotie uiten, dan klik je simpelweg op het gezichtje van jouw keuze. In de tekst die je aan het schrijven bent verschijnen dan, op de plek waar de cursor was, enkele tekens.
Deze tekens worden bij het tonen van de pagina weer omgezet in de plaatjes. Je kunt deze tekens uiteraard ook gebruiken zonder de icoontjes aan te klikken.

Voorbeelden van smileys:
:) lachen
;) knipoog
:( verdrietig
:D grote lach

Het gebruik van de overige iconen is wat ingewikkelder. Je moet nu de tekst selecteren die je (b.v.) vet gedrukt wilt tonen. Dit selecteren doe je door met de muis op de eerste letter van de selectie te gaan staan en de linker muisknop in te drukken.
Terwijl je de muisknop ingedrukt houdt verplaats je de muis naar het eind van je selectie. Alle tekst tussen het begin- en eindpunt wordt blauw gemarkeerd.
Door nu op een van de iconen te klikken (B, I, U, R of G) worden de tags toegevoegd die nodig zijn om de geselecteerde tekst tijdens het bekijken te tonen als, respectievelijk; bold, Italics, underlined, rood of groen.

Voorbeelden van tags:
[b]bold[/b]
[i]italics[/i]
[u]underlined[/u]
[s]doorstrepen[/s]


Help doorzoeken

Help doorzoeken op trefwoord: