ESC 2024 - Top 37 & Voorspellingen

Hoi! Dat is weer even geleden. Ik heb nog helemaal mijn top 37 niet gedeeld sinds elk liedje uit is. Eigenlijk deed ik dat een beetje expres - wachten op alle revamps en alles laten bezinken zodat elk liedje een duidelijk plekje in mijn ranglijst zou krijgen. Dat laatste lijkt alleen maar niet te gebeuren dit jaar! Dit ben ik op dit moment:



Wat een leuk Eurovisie jaar tot nu toe zeg! Naast dat ik veel liedjes super leuk vind, is er ook nog steeds geen frontrunner. Er zijn meerdere die een kans maken op de winst, wat het erg spannend maakt. De laatste keer dat we een jaar als dit hadden was 2021 - ook geen duidelijke koploper. In 2022 was het duidelijk dat Oekraïne zou gaan winnen nadat ze werden binnengevallen door Rusland in de maand voor Eurovisie, en toen vorig jaar Loreen werd aangekondigd als de vertegenwoordiger van Zweden was het ook meteen duidelijk. Dat is dit jaar niet het geval, wat het voor mij een stuk leuker maakt.

Ik ga nu mijn top 37 delen, maar een beetje anders dan normaal. Ik wil graag duidelijk hebben welke liedjes allemaal in mijn ' top 10 ' horen (dus welke nummers ik punten wil geven). Omdat het er teveel zijn, ga dus een soort van 'tiers' maken zodat duidelijk is welke liedjes met elkaar te ruilen zijn van plek (wat soms ook gebeurt, afhankelijk van mijn bui).
Daarbij ga ik meteen vroege voorspellingen doen. De repetities beginnen bijna en tijdens de repetities wordt vaak veel duidelijk, meestal ga je dan pas echt 'zien' wie er kans maakt op de winst. Wat het dus extra leuk maakt als ik ga voorspellen zónder deze kennis te hebben.

Onder elk liedje schrijf ik of ze in semi 1 of semi 2 optreden, op welke plek en of ik denk dat ze gaan kwalificeren. Sommige liedjes twijfel ik enorm over, dus ik mag 'misschien' zeggen, maar moet daarbij wel vermelden of ik neig naar een nee of een ja. Anders kan ik natuurlijk anders onder 'misschien' scharen en mezelf daarna een schouderklopje geven wat een goede voorspeller ik ben. Als ik vrijwel zeker weet dat het lied wel of niet kwalificeert, krijgt het lied een harde ja of nee. Als ik denk dat het een van de kansmakers is op de uiteindelijke winst, zet ik dat er ook bij. Daarnaast natuurlijk mijn normale opmerkingen over de liedjes en/of artiest (als ik deze heb).

Dit is natuurlijk allemaal puur mijn mening, dus neem dit niet aan als de waarheid. Iemand die ik niet als een kanshebber beschouw kan alsnog winnen, iemand die ik als een kanshebber beschouw kan gaan floppen, evenals dat mensen die ik niet zie kwalificeren dat alsnog kunnen doen (waardoor iemand die ik wel zie kwalificeren dat dus niet doet).

Duidelijk? Ja? Here we go!


TIER 1: AMAAAAAAAZING (enige tier met echt vaste plekken)

1. Gåte - Ulveham (Noorwegen)


#18 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja
Kanshebber op winst.

Niemand heeft Gåte van mijn nummer 1 kunnen stoten, al had ik dan ook niet verwacht. Ik vind het zo'n episch nummer! Het optreden van de nationale finale was al fantastisch, wat meestal betekent dat het nog beter gaat zijn op het songfestival.
Ik heb geen twijfel over de kwalificatie van Noorwegen. Sterker nog, ik ben eigenlijk een beetje verbaasd dat de bookmakers niet enorm lijken te wedden op ze. Op het moment dat ik dit schrijf zijn ze zo onderhand 11e op de wedkantoren (maar ze waren super lang 15e), wat betekent dat bookies vinden dat er 10 andere landen zijn die meer kans maken om te winnen dan Noorwegen. Ik ben het daar zelf niet mee eens en zie Noorwegen als een van de grootste kanshebbers. (Maar wie ben ik?)


2. Nemo - The Code (Zwitserland)


#4 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja
Kanshebber op winst.

Jeetje zeg, wat is Nemo goed. Dit is gewoon fantastisch. Geen twijfel over de kwalificatie van dit lied en ik weet eigenlijk vrijwel zeker dat dit top 5 eindigt als het niet gaat winnen.


3. Mustii - Before the Party’s Over (België )


#14 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja

Een van mijn meest gedraaide liedjes dit jaar. Een tijd lang had ik dit bij de kanshebbers geschaard, maar na Mustii live te hebben gehoord denk ik niet dat dit gaat winnen. Hij is niet slecht of zo, maar het slot is niet zo episch als de studioversie en dat is wat het liedje zo indrukwekkend maakt voor mij. Mustii lijkt een onvoorspelbare live artiest te zijn, dus ik hou mijn hart vast. Ik denk wel dat hij kwalificeert, daar is het lied zelf goed genoeg voor, anders moet hij het wel écht verprutsen.

Wat het nummer zelf betreft, dus puur de studioversie, is het zonder twijfel een van mijn favo's!


4. Bambie Thug - Doomsday Blue (Ierland)



#4 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Misschien (Neig naar nee)

Ik hou van dit lied en van Bambie als artiest, maar ik vrees dat dit té 'out there' gaat zijn voor de meeste kijkers. En dan out there op de slechte manier, niet de goede manier, zoals Zwitserland bijvoorbeeld. Een beetje een battle van Chaotic Good VS. Chaotic Evil, lol. Ze moeten ook allebei optreden als 4e - toevallig!
Anyway, ik denk dat sommige mensen bang zullen zijn voor Bambie. Combineer dat met het onconventionele genre, de vroege positie in de semi-final en goth looks, en dan zie ik dit zomaar niet kwalificeren. Het zou mijn hart breken, maar ik denk wel dat het een waarschijnlijke uitkomst is.



TIER 2: LOVE IT (alle liedjes zijn met elkaar te ruilen afhankelijk van mijn bui)

5. Slimane - Mon Amour (Frankrijk)


#6 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Big Five (auto kwalificatie)
Kanshebber op winst.

Steeds als ik naar mijn ranglijst kijk en Frankrijk zo hoog zie staan denk ik: wtf Mary, het is een simpele Franse ballad, waarom staat dit in je top 10?! Dan luister ik naar een live optreden en denk ik: oh ja, daarom.
Holy cow wat is Slimane een goede zanger zeg. Dit lied is zo simpel maar hij maakt het zo indrukwekkend. Het is een van die liedjes die live 100x beter is, wat echt perfect is voor Eurovisie. Hetzelfde was het geval met Sam Ryder in 2022 (UK) en Manizha in 2021 (Rusland).


6. iolanda - Grito (Portugal)


#17 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Ja

Prachtig. She always captivates me. Het is een sloom liedje, maar zo hypnotiserend op de een of andere manier. Dan die lange uithaal op het einde met die intense blik in de camera, héél effectief.
Veel fans zijn niet zo zeker van Portugal's kwalificatie, maar ik wel hoor. Ze treedt als een na laatste op in semi final 1, wat een zwakkere semi is als je het mij vraagt. Ik zie gewoon niet hoe dit niet zou kwalificeren, ze is live enorm goed en het nummer is mooi. Ja, het is een 'saaie ballad' (woorden van de fandom, niet van mij), maar het wordt eens tijd dat er begrepen wordt dat muziekliefhebbers over het algemeen niets tegen ballads hebben. Het zijn meestal kinderachtige mafkezen die alleen uptempo liedjes willen 'omdat dat nou eenmaal hoort bij Eurovisie.'


7. Marina Satti - ZARI (Griekenland)


#3 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja

Ik kan me de laatste keer dat ik mijn geboorteland in mijn top 10 had staan niet eens meer herinneren. Nou, hoewel, volgens mij was het 2013, met Alcohol is Free. Wat mij doet denken dat de, voor mij, herkenbare klanken een groot deel uitmaken waarom ik het zo leuk vind.
Anyway, ik vind ZARI fantastisch! Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd, steeds als ik naar bed ga lig ik daar van 'Τα - τα - τα - τα - τα - τα. Κι άσε να μας φέρει ό, τι θέλει μετά.' (phonetisch: (ta x6. Ki ase na mas ferei o, ti thelei meta.) Daarbij heb ik een giga crush op Marina. Wat een prachtige vrouw!
Wel ben ik bang dat het net té out there gaat zijn voor de meeste mensen, maar we gaan het zien!


8. Marcus & Martinus - Unforgettable (Zweden)


#14 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Host (auto kwalificatie)

Guilty pleasure alert. Ik had dit nummer bijna lager geplaatst omdat ik me een soort van schaam dat ik het zo leuk vind :' ) Normaal gesproken heb ik een hekel aan die boyband hyperpop vocals maar ik weet niet, ze hebben het met dit lied gewoon echt vet goed uitgevoerd. Enorme oorwurm en kwaliteit waar je U tegen zegt. Ik vind het gewoon super leuk en hem uit principe lager plaatsten omdat het normaal te poppy voor me is, zou gewoon liegen zijn. Ik vind het een leuk nummer en zing het regelmatig!
Zweden heeft in een loting toevallig de eerste plek getrokken voor de finale op 11 mei, wat betekent dat ze de show gaan openen. Fantastische opener als je het mij vraagt, ik zou bijna zeggen dat het doorgestoken kaart is! Ik denk niet dat ze een kans maken op de winst, maar dit is wel 100% een top 10 plaatsing.

By the way, ondanks dat er 'official music video' staat, is de video die je ziet een live optreden. Zweden weet 100% wat ze aan het doen zijn. They just know how to Eurovision!


9. Silvester Belt - Luktelk (Litouwen)


#3 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Ja

Ik heb bij dit lied een beetje hetzelfde als bij Frankrijk. Steeds als ik hem zo hoog zie staan denk ik, hmm, volgens mij heb ik hem te hoog gerankt. Dan luister ik ernaar en denk ik: oh nee, wacht, het is terecht!' Het is gewoon een lekker nummer. Enige commentaar is dat ik het einde net iets te langdradig vind.
Anyway, ondanks dat Silvester vroeg moet optreden, denk ik toch dat hij gaat kwalificeren. Ik wilde hem bijna onder de 'misschiens' scharen, maar ik vind dat ik dat niet te vaak mag doen. Dus ja, hij gaat kwalificeren als je het mij vraagt nahnah


10. Angelina Mango - La noia (Italië )


#16 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Big Five (auto kwalificatie)

Hoewel ik dit zeker een leuk nummer vind, het staat niet voor niets zo hoog, deel ik de mening die veel fans lijken te hebben over dit liedje niet. Namelijk dat het een kanshebber is voor de winst. Ja, Angelina is zonder twijfel een ster, maar nee, ik denk niet dat ze zal gaan winnen. Ik denk dat dit een lage top 10 plaatsing wordt of zelfs net buiten de top 10.


11. Raiven - Veronika (Slovenië )


#11 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Misschien (Neig naar ja)

Mooi nummer en een fantastische zangeres. Toch ben ik niet helemaal zeker van haar kwalificatie. Het ligt er denk ik enorm aan of ze het lied goed naar het podium weten te vertalen. Voor nu zeg ik ja, maar het zou me niet verbazen als het toch anders gaat lopen en ze (net) misgrijpt.
Zorgen over haar zang hoeven we ons in ieder geval niet te maken, ze blijkt een klassiek getrainde zangeres te zijn die over enorm goede zangtechnieken beschikt (en dat al meermaals live heeft laten horen).


12. Dons - Hollow (Letland)


#10 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Misschien (Neig naar nee)

Het doet me een beetje pijn om nee te schrijven hier, maar de receptie voor dit lied is alles behalve goed, dus ik ben bang dat ik teveel aan wishful thinking ga doen anders (net als met Letland vorig jaar, mijn favoriet...)
Ik vind dit dus echt een prachtig lied dat niet onder doet voor veel van de andere ballads die beter ontvangen lijken te worden door de fandom. Waarom Dons het niet lijkt te doen voor de meeste mensen? Ik weet het echt niet. Let's hope for a miracle! Voordeel is dat hij in semi 2 zit dus ik hem in ieder geval wat stemmen kan geven.


13. 5MIINUST x Puuluup - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi (Estland)


#15 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja

Veel fans zijn bang dat Estland niet zal gaan kwalificeren, wat me een beetje bang maakt, ngl. Maar ik ga niet mee in die waanzin. Ik hou van dit lied en in mijn realiteit gaan ze kwalificeren. Come on, een debiel liedje over drugs met een even debiel dansje, dat moet het toch wel goed gaan doen?


14. TALI - Fighter (Luxemburg)


#18 in Semi Final 1 (Afsluiter)
Kwalificatie?
Ja

Fighter heeft een revamp gehad! Guilty Pleasure #2. Ik weet niet wat het is met dit liedje, normaal absoluut niet mijn smaak maar het doet gewoon iets voor me. Denk ook dat veel mensen het onderschatten. Winnen gaat ze denk ik niet doen, maar het gaat veel hoger eindigen dan mensen verwachten. Ze sluit semi final 1 wat bijna gegarandeerd een plekje in de finale betekent.


15. Joost Klein - Europapa (Nederland)


#19 in Semi Final 2 (Afsluiter)
Kwalificatie?
Ja
Kanshebber op winst.

Voordat mensen boos worden dat Joost zo 'laag' staat: we zitten nog steeds in dezelfde tier! Joost sluit hem af. Ik zei toch dat ik te veel liedjes leuk vind dit jaar? Er zijn dagen dat Europapa ineens in mijn Top 10 staat, wie had dat gedacht?
We zijn aangekomen bij mijn Guilty Pleasure #3. Normaal absoluut niet mijn smaak, maar ik moet toch wel bekennen dat ik het lied erg leuk ben gaan vinden. En ja, ik denk dat dit een kanshebber is. Eerlijk de kans is klein (hah), want ik denk dat de juries dit wat minder gaan waarderen dan het publiek, maar ik denk alsnog wel dat ze Joost punten gaan geven en niet gaan negeren. Wat hem in mijn ogen een kanshebber maakt. Kwalificeren doet hij sowieso, dat ga ik niet eens in twijfel trekken. vrolijk


TIER 3: I like this (alle liedjes zijn met elkaar te ruilen afhankelijk van mijn bui)

16. LADANIVA - Jako (Armenië )


#9 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja

Hoe kan één persoon over zoveel charisma beschikken? Wtf! Wat is zij leuk zeg! Ik vind het liedje ook erg leuk, maar het is niet iets waar ik snel naar zou luisteren in een normale setting. Ik denk dat haar charisma alleen al genoeg is voor kwalificatie.


17. ISAAK - Always On The Run (Duitsland)


#10 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Big Five (auto kwalificatie)

Enorm ondergewaardeerd als je het mij vraagt. Isaak heeft fantastische vocals. Ja, het lied is misschien een beetje dertien in een dozijn. Ik denk dat Letland daar ook last van heeft. Maar dat betekent voor mij niet dat we het meteen maar af moeten schrijven.
Anyhow, ik vind dit super lekker klinken en luister er graag naar. Het gaat over zijn struggles met ADHD, wat het dus ook nog eens herkenbaar maakt. Het is alleen niet competitief genoeg. Zal Duitsland voor de derde keer op een rij laatste in de finale worden?


18. Sarah Bonnici - Loop (Malta)


#1 in Semi Final 2 (Opener)
Kwalificatie?
Misschien (Neig naar ja)

Normaal zou ik zeggen dat dit sowieso kwalificeert. Ik bedoel, die chick kan dansen, zingen én heeft giga sex appeal. Het punt is alleen dat ze moet openen en Malta historisch moeite heeft televote punten te scoren. Dat allemaal gezegd, neig ik toch naar een ja. Ze weet hoe ze een show moet geven dus ik zie haar graag terug in de finale!


19. Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim (Kroatië )


#8 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Ja
Kanshebber op winst.

Ik zet 'kanshebber' er een beetje schoorvoetend bij, want eigenlijk geloof ik het niet echt. Echter staat hij zo hoog in de odds en is heel de fandom verzot op dit lied dat ik me stom voel als ik dat niet erken.
Het liedje is leuk, maar niet een van mijn favorieten. Het klikt gewoon niet helemaal. Echter heeft baby Lasagna enorm veel aanhangers. Mocht het lied winnen zou ik dat wel leuk vinden hoor, Kroatië heeft nog nooit eerder gewonnen (als je de winst van Joegoslavië niet meerekent in 1989).


20. alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria (Oekraïne)


#6 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Ja

Er was een tijd dat dit in mijn top 10 stond, maar is sindsdien naar beneden gekelderd. Ja, sommige aspecten van het lied zijn prachtig (de vocalisaties van Jerry vooral), maar de rest is zo... saai? Ik weet niet. Het doet het gewoon net niet voor mij om het onder mijn favorieten te scharen. Maar zeker geen slecht nummer! Super goede inzending die hoe dan ook kwalificeert en we waarschijnlijk in de top 10 zien eindigen.


21. Electric Fields - One Milkali (Australiëknipoog


#16 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Nee

Oké, ik vind dit dus echt een heerlijk nummer om naar te luisteren, maar het doet het hem net niet helemaal of zo? Ik kan het niet goed uitleggen. Lekker nummer voor op een playlist, maar gewoon net niet goed genoeg voor Eurovisie.

Milkali kutju. Lol.



22. TEYA DORA - RAMONDA (Servië )


#2 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Ja

Ondanks dat Teya op de death slot moet optreden, vermoed ik toch dat ze het gaat redden. Servië redt het op de een of andere manier bijna altijd wel. Het is ook wel een mooi nummer, vind ik. Wel vind ik dat er net iets mist om het echt die wauw factor te geven. Net te repetitief, misschien?


23. Eden Golan - Hurricane (Israël)


#17 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Ja

Als eerst: ik ga geen politiek standpunt innemen want dit is een songfestival. Eden is niet de leider van Israel en maakt geen besluiten over de oorlog en weet ik veel wat. Ze is een zangeres die een liedje zingt.
Dat gezegd, ik vind het lied wel mooi, maar ook hier vind ik dat er wat mist om het echt wauw te maken. Wel is Eden echt een fantastisch goede vocaliste. Dat in combinatie met een rustige ballad die allicht wat emoties opwekt... ik vermoed zo dat Israel het goed gaat doen dit jaar. Ik vind dat vervelend omdat ik niet wil dat het festival een target gaat worden. Maar goed.


24. Aiko - Pedestal (Tjechië )


#5 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Nee

Ook Pedestal heeft een revamp gehad. Vooral taalgebruik is aangepast om het ESC friendly te maken, wat het liedje meteen wat minder punchy maakt. Ook aan het einde is een nieuwe sectie.
Ik vind het lied super lekker klinken, maar serieus elk live optreden van Aiko dat ik tot nu toe gehoord heb, is ze niet in staat dit nummer te zingen. Helemaal buiten adem en het klinkt nergens naar. Ja, het is ook een moeilijk nummer om te zingen, maar waarom heeft ze dit dan gekozen om in te zenden naar een live show? Wtf?


TIER 4: It's OK, but not for me (alle liedjes zijn met elkaar te ruilen afhankelijk van mijn bui)

25. Windows95man - No Rules! (Finland)


#12 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Ja

Okay, toen ik dit voor het eerst hoorde vond ik het echt helemaal niets, ik haatte het zelfs! Hoewel ik het lied niet meer haat en een soort van ben gaan waarderen voor wat het is, is het nog steeds niet een van mijn favorieten.


26. FAHREE feat. Ilkin Dovlatov - Özünlə Apar (Azerbeidzjan)


#15 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Nee

Dude heeft een vet mooie stem. Maar het is het ook gewoon weer net niet? Het is wel mooi, maar ik weet niet... het doet niets voor mij.


27. Natalia Barbu - In The Middle (Moldova)


#13 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Misschien (neig naar nee)

Ja, wat het is met Moldova is dat ze soms ineens kunnen verrassen op het festival zelf, ook al lijkt het vooraf niet veel soeps te zijn. Ik heb het ze al meermaals zien doen. Hun Nationale finale is low budget waardoor het gewoon moeilijk ik om iets er super goed uit te laten zien en klinken. Voor nu zeg ik dat ze niet gaan kwalificeren, maar ik zal niet heel verbaasd zijn als ze er toch doorheen weten te komen.


28. Silia Kapsis - Liar (Cyprus)


#1 in Semi Final 1 (Opener)
Kwalificatie?
Misschien (neig naar ja)

Worden jullie ook wel een wakker 's ochtends en dat je denkt van: ja, ik voel me nu wel oeh-lala? Silia in ieder geval wel!
Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben niet de doelgroep voor dit lied denk ik. Getalenteerd meisje, maar dit liedje is ook geschreven voor tienermeisjes als Silia zelf (ze is 17, dus fair enough).


29. Olly Alexander - Dizzy (Verenigd Koninkrijk)


#5 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Big Five (auto kwalificatie)

It's a song. Definitie van meh imo. Niet goed genoeg om het leuk te vinden, niet slecht genoeg om het echt te haten.


30. Kaleen - We Will Rave (Oostenrijk)


#7 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Misschien (neig naar ja)

Ik denk dat Kaleen een andere definitie heeft van raves, lol. Anyway, she's freaking hot, ze kan goed dansen en sommige mensen houden wel van deze muziek, wat haar er misschien doorheen sleept. Echter vind ik het lied zelf echt drie keer niets en zijn alle live optredens die ik van haar gehoord heb bagger.


TIER 5: HATE IT (alle liedjes zijn met elkaar te ruilen afhankelijk van mijn bui)

31. Nebulossa - ZORRA (Spanje)


#11 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Big Five (auto kwalificatie)

De studioversie gaat wel, I guess, maar de live uitvoering is echt verschrikkelijk. Boodschap van het lied is wel goed, maar gezien de meerderheid die kijkt geen Spaans kan zal dat haar niet helpen. Ik vermoed dat Spanje laag zal gaan eindigen.


32. SABA - SAND (Denemarken)


#8 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Misschien (neig naar nee)

Ik weet niet precies waarom, but this song rubs me the wrong way. Ik haat het met een passie. Ik zie echter wel een werkelijkheid waar ze kan kwalificeren (helaas).


33. BESA - TITAN (Albanië )


#2 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Nee

Revamp gehad, lied naar Engels vertaald... en ik vind het mogelijk nog slechter geworden. Niet voor mij. Denk ook niet dat ze de death slot gaat overwinnen.


34. LUNA - The Tower (Polen)


#7 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Nee

Oké, ik had bijna misschien geschreven, maar puur omdat het Polen is en ze bekend staan om hun grote diaspora vote. Echter, ze kwalificeren ook heus wel eens niet (zoals bijvoorbeeld 2019 en 2021) en ik denk dat ze dit jaar ook de plank misslaan. Ik vind het echt helemaal niets en ze is live ook niet goed. Dus ik zeg nee!


35. Nutsa Buzaladze - Firefighter (Georgië )


#13 in Semi Final 2
Kwalificatie?
Nee

Zelfde als met Denemarken dit jaar: it somehow rubs me the wrong way. Ook heb ik het gevoel dat ik het lied al eens heb gehoord? De melodie klinkt zooooo bekend maar ik kan het niet helemaal plaatsen. Weet iemand misschien op welk lied het lijkt?
Ik zie dit niet kwalificeren. Veel fans overigens wel, dus wie weet, maar ik vind het echt helemaal niets.


36. MEGARA - 11:11 (San Marino)


#12 in Semi Final 2 (gemiste kans, lol)
Kwalificatie?
Nee

ALSO rubs me the wrong way! (Misschien ligt het aan mij?) Zodra ze haar strot opentrekt en gaat zingen gaan mijn nekharen overeind staan. Ik vind het echt verschrikkelijk! Kan hier niet naar luisteren.
Overigens had ik ook San Marino bijna op misschien gezet, omdat Megara een Spaanse band is en Spanje in dezelfde semi-final mag stemmen. Toch denk ik dat het niet genoeg gaat zijn.


37. Hera Björk - Scared of Heights (IJsland)


#9 in Semi Final 1
Kwalificatie?
Nee

Hera lijkt me een echte schat, maar moet ik dit echt nog uitleggen?
22 apr 2024 - bewerkt op 23 apr 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, man, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende